tisdag 30 augusti 2011

Tillbaka till bloggandet! Sommar i Sverige

Tillbaka till bloggandet! Har inte skrivit ett inlägg sen i april så nu är det dags :) Faktum är att jag i princip lade ned bloggandet. Min motivation att blogga dog ut mot slutet av året. Lite för att jag inte visste om det var så många som läste. Men nu i sommar så är det så grymt många runt om i Sverige som kommit fram till mig och sagt att de blivit inspirerade av bloggen och sagt att de gärna vill att jag fortsätter. Så nu har min motivation kommit tillbaka :)
Förvänta er fler inlägg här under tiden som kommer och feedback, oavsett vad, är alltid välkommet!

Min sommar i Sverige har varit fantastisk kan jag börja med att säga. Det har varit så kul att få tid att umgås med alla kompisar och få tid att bara vara med min familj. Jag har jobbat i Stockholm med autistiska, men sen har jag åkt så ofta jag kunnat till Boden för att vara med min kära familj. Det har verkligen varit värdefullt att kunna få spendera tid med dem. Har hunnit med att kolla på många filmer med brorsan och även spelat en del dataspel tillsammans. Kommer att bli tufft att vara utan honom ett år. Vi kommer bara närmare och närmare varandra. Alla som känner honom vet att han är speciell p.g.a. sitt handikapp. Men för mig är han inte en autistisk person utan min bror. Han har lärt mig mycket om att uttrycka kärlek.

Har även rest runt i landet på lite konferenser och annat så jag har ständigt varit på resande fot. När jag inte bott hemma i Boden så har jag bott hemma hos vänner i Stockholm på lite olika håll. Är väldigt tacksam för alla ni som har huserat mig!

Har också lagt trummor på en EP med min vän Natanael Horn. Inspelningen gick hur bra som helst och vi lade gitarr, bas, trummor och keyboard live utan klick! Ser verkligen fram emot att höra slutresultatet! Det kommer att bli riktigt grymt så håll utkik efter det! Kommer förmodligen att finnas tillgängligt på Spotify och iTunes någon gång under hösten som kommer. Svängig soul/pop med västafrikanska influenser som tillsammans Natanaels fantastiska låtskrivar talanger och röst kommer att bli grymt!

Om det är något jag blivit varse om den här sommaren så är det att Gud verkar överallt. Vissa människor (och kanske även jag själv på något vis) tänkte kanske att alla mirakler, helande osv. inte skulle ske när jag kom hem och att jag skulle sakna Bethel. Men jag har sett mer genombrott i helande i Sverige än under hela året på Bethel. Det var som att något lossnade när jag kom till Sverige. Något som hade satts igång under min missionsresa. Nu förväntar jag mig mirakler, vilket jag inte gjorde tidigare för typ ett år sen. Då tänkte jag mer: "ja det är värt ett försök, men troligtvis händer inget". Men när man har varit med om att Gud har helat människor gång på gång mitt framför ögonen på en så förändras ens inställning. Gud verkar inte mindre bara för att man är i Sverige, därför att Gud verkar genom oss människor så då har det ingen betydelse om vi fysiskt förflyttar oss. Helige Ande bor i oss när vi tagit emot Jesus. Däremot ska jag säga att Bethel har varit ovärderligt på många sätt och har viktigt för mitt tankesätt att förändras och jag har fått mycket gratis genom att ha varit där och få tagit del av andra människors genombrott. Det vill jag inte förminska på något sätt och jag har lärt mig massor på så många plan. Men Gud gör stora saker i Sverige. Läs bara Pernilla Wahlgrens blogginlägg för några veckor sedan:
http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/under-kan-tydligen-ske.html

I sommar var jag bl.a. på New Wine-konferens och där skedde så många helanden. Bara jag var med och bad för 7-8 pers som blev helade. Ben som var för korta växte ut, värk försvann, en ungdom med brutan tå blev helad och mycket mer. Även en tjej som hade skolios tror vi blev helad. Hon behöver verifiera det hos läkaren först, men vi var flera som kände att någonting rörde på sig i hennes ryggrad när vi bad för henne och hon kände att hon inte var sne efter att vi bad. Så grymt!! Jag blev såå uppmuntrad av ungdomarna som var där. De går efter Guds kraft på ett sätt som ungdomar för några år sen. Det är en helt ny generation av ungdomar som växer upp just nu.
Var även och pratade om helande i en liten församling i Lindesberg. Jag berättade av det jag varit med om och hur enkelt det är att be för helande. Jag aktiverade de i församlingen att be för helande. Först för några med ryggproblem, men ingenting hände (så vitt jag vet). Sen bad de för en man som hade så ont i sina händer efter en bilolycka att han inte kunde öppna dem och ens läsa en bok. Så fort han försökte öppna dem fick han spasmer i hela kroppen. De bad och han blev 100% helad och kunde öppna och stänga händer utan smärta!!! Dagen efter var han fortfarande lika bra. Helt fantastiskt!!!

En kvinna på mitt jobb som hade stukat sin fot haltade runt med stödbandage. Hon lät mig för henne och hon kände inget då, men en timme senare var hon helt helad och kom och tackade mig för att jag helat henne! Jag sa att det var Gud som gjort det genom mig. En vecka senare var hon precis lika bra som hon var då. Jag gillar verkligen när man får möjlighet att följa upp så att man ser att de fortfarande är bra en tid efter att de känner att blev helade. Många skeptiker brukar tala om placeboeffekt, men om det skulle ske så skulle ju smärtlindringen tillslut gå över. Det har det inte gjort i de här två fallen som jag nämnde.

Under sommaren har jag läst en bok som vi alla måste läsa inför 2:a året på Bethel. Den heter:
"John G Lake - His Life, His Sermons, His Boldness of Faith" - helt fantastiskt bok och en av de bästa jag någonsin läst!! Den handlar om hans liv och består till stor del av predikningar och artiklar han skrivit. Exakt hur bra som helst och om du vill läsa en bok skriven av en man som fick uppleva radikala helanden (och då menar jag helt fantastiska som jag aldrig hört på maken om tidigare) så kan jag rekommendera den! Den handlar också väldigt mycket om identitet och vad Jesus uppgift på jorden verkligen var och hur den relaterar till oss. Det finns även kapitel om hur läkare gjorde tester och röntgade de han bad för och de fick se vad som verkligen skedde i människan under bönen. Ni bara måste läsa den!!! Jag har aldrig varit med om att känna Guds närvaro så starkt när jag läst en bok. Jag minns att jag satt på ett tåg en gång och läste och bara skrattade och blev helt whacked.

Nu blev det mycket helande i detta blogginlägg, men det är för att Gud har gjort så mycket i mig och lärt mig så mycket om det i sommar. Hade inte alls väntat mig det, men det var det Han ville göra. Och det är genom personliga erfarenheter man lär sig bäst. Att läsa om det kan vara inspirerande, men vi är inte kallade att snacka om helande utan att göra det. Jag delar gärna med mig om vittnesbörd för att inspirera andra och det kan ni också göra för man blir väldigt peppad av det, men för att få ett vittnesbörd måste man ju först göra :)

En annan grej som jag verkligen känt stor skillnad på nu i sommar är att leva i nuet. Jag har inte längtat bort när jag varit i olika sammanhang utan njutit av det jag varit. Har faktiskt inte saknat Bethel. Kanske för att jag vet att ska tillbaka. Har saknat vänner där, men jag har njutit så mycket av att vara i Sverige att jag bara trivts i nuet. Det känns som ett mycket bättre sätt att leva på för tidigare har det varit mer att jag tänkt på nästa grej och nästa grej osv. Men det är så mycket roligare att leva om man bara njuter av alla småsaker. Det har gjort att jag haft mycket roligare på jobbet också och andra saker som kanske anses "mindre roliga".

En annan höjdpunkt var att leda lovsång med mina vänner på TEJP. Helt fantastiskt att få leda lovsång med Mathias, Emil, Elin, Daniel, Jenny och Olow. Ni är grymma och det är magiskt att spela ihop med er!

Kommer att sakna er alla vänner och familj i Sverige!! Älskar er allihop och ni betyder så mycket för mig! Kommer även att sakna lösviktsgodis, tystnaden, cykelturer i Boden, matprodukter utan konserveringsmedel och FIL (höll på att äta ihjäl mig på fil när jag kom tillbaka till Sverige haha)

Det finns så mycket mer jag skulle skriva om sommaren, men det får räcka för nu. Kanske skriver jag om fler saker sen om det dyker upp.

Nu är det inte länge kvar innan jag sätter mig på flyget för att bege mig från Stockholm till Redding!! Åker tidigt i morgon bitti. Ser verkligen fram emot att träffa alla vänner igen och att återigen få vara en del i den kärleksfulla och fria miljön fullt av Guds närvaro som finns på Bethel!! Det kommer att bli det bästa året hittills. Jag bara känner det och jag har stoooor förväntan.