tisdag 25 oktober 2011

Kvalitativ tid med Gud och man-date med Toby

I fredags jag var vid bönekapellet på Bethel på eftermiddagen. Kände verkligen att jag behövde ta lite "quality time" med Gud så jag lade mig på gräset utanför kapellet i solen (det är fortfarande 25-30 grader om dagarna!).  Jag behöver verkligen ta tid bara jag och Gud. Det är extremt värdefullt. Jag har ständigt samtal med Helig Ande under dagarna och frågar Han om saker och Han säger saker till mig hela tiden. T.ex. om jag ska säga något till en person och är osäker på om det är lämpligt så kollar jag alltid med Honom först. Ibland säger Han: "nej, vänta med det." eller "inte till den personen" eller "ja gör det!". Men jag känner att jag saknat lite kvalitativ tid med Gud. För några år sen var det inte direkt något jag såg fram emot eller kände mig särskilt motiverad till. Då kändes det till stor del mer kravfyllt och som något jag borde göra. Men sen jag insåg att Gud inte kräver att jag ska umgås med Honom men blir väldigt glad när jag gör det. Precis som en kravlös vänskap med en av sina bästa vänner. Många spenderar största delen av sitt böneliv med att be om saker, men det går rätt fort att gå igenom olika böneämnen. Spenderar hellre större delen med att bara tillbe Gud eller samtala och bara hänga med Honom.

Jag lade mig i gräset utanför bönekapellet och bara njöt av Guds närvaro och pratade med Honom om alla möjliga saker. Oavsett hur jag känner mig så rinner all stress, krav, prestation och negativa tankar av mig när jag tar tid med Gud. Blir fylld av sån frid och förbehållslös kärlek. Får också helt fantastiska "revelations" genom saker Han säger. Saker jag aldrig hade kommit på själv. Om du vill växa i vishet så spendera tid med Gud och låt Han tala till dig. Kvalitativ tid med Gud är något jag känt att jag saknat senaste tiden. Det har mer varit korta stunder här och där. Precis som att jag behöver "quality time" med mina vänner här för att hålla relationerna levande så behöver jag det med Gud - den viktigaste relationen av alla. Tänk vad fantastiskt det är att ha en personlig och nära relation med Källan till allt som är gott.

Här är några bilder på hur det ser ut utanför bönekapellet. Väldigt vacker och rofylld plats.










På kvällen hade jag "man-date" med Toby. Vi har varit väldigt bra vänner sen tidigt under 1st year i fjol och vi såg direkt till att vara "intentional" med vår vänskap och att investera i den. Vi har delat livet i med och motgång. Skratt och gråt. "We do life together" som man säger. Vi ska båda vara borta mycket den närmsta tiden på olika ministry trips så fredagen var den enda tiden på länge som vi hade möjlighet att umgås. Vi gick ut för att äta middag tillsammans och vi gick till ett gäng olika restauranger, men hittade ingen som kändes bra. De flesta var alldeles för dåligt belysta och hade ingen vidare atmosfär. Det är viktigt för oss båda att det är lite stil på stället om det ska vara någon vits med att gå ut. Både jag och Toby är uppväxt med att gå ut på restauranger så vi tar inte bara vad som helst. Vi åkte tillslut till en av stans bästa restauranger som heter "Moonstone Bistro" - riktigt god mat. Det är inte ofta vi äter ute på finare restaurang, men vi ville unna oss det för en gångs skull. Mysig atmosfär och vi satt och snackade länge. Vi uppskattar båda god mat och gott vin och tycker om att prata om saker som berör hjärtat i timmar. Vi avslutade sen kvällen med bio. En grymt härlig kväll med en av mina bästa vänner.



Fick höra av Bill Johnson att någon hade sett "the Glory Cloud" på iBethel.tv och att det då hade dykt upp ett liknande moln hemma hos dem!! Grymt häftigt.

I morgon ska jag dra iväg till Santa Barbara för ministry trip under en vecka. Det ska bli en spännande resa och vi kommer att röra oss i Isla Vista som är ett av de största College och party-områdena i Santa Barbara. Det blir tydligen helt galet under Halloween-helgen och det är inte ovanligt att man ser soffor brinnande på gatorna. Typ det stuket. Crazy. Vi kommer att vara med en lokal församling för att uppmuntra och bygga upp dem och även ta del av en ministry som kallas "Jesus Burgers" - de delar ut hamburgare under fre/lör natt då alla College ungdomar partayar. Ska bli så grymt kul att åka dit. Har hört att Santa Barbara är en av de vackraste platserna i Kalifornien. Vi kommer även att åka 101 längs kustvägen för att ta oss dit och det har alltid varit en dröm att göra det. Ska tydligt vara hur vackert som helst. Kommer bli en vecka fylld av Guds kraft och fantastiska mirakler. Jag är grymt taggad!
Blir mer om det som händer i Santa Barbara i nästa blogg-uppdatering.

fredag 21 oktober 2011

Moln av guld och rök

Här är en länk till ett klipp av molnet av guld och rök som dök upp mitt under lovsången på en gudstjänst i fredags:

http://www.youtube.com/watch?v=Ts0Kz43Ewlc&feature=related

Jag var inte där personligen men min kompis Robert var där och berättar om vad han såg i det här klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=8y_B8tJCjt0&feature=related

Många skeptiker på youtube har kommenterat att det måste varit något som sprutade in guldspån och rök genom ventilationen eller någon maskin, men igår snackade jag med Robert som var där hela tiden och molnet förflyttade sig i rummet och det fanns ingen maskin eller något annat där. Han stod mitt i det och eftersom det varade i 45 minuter så hade han sett om det var "fake". Jag tycker att det är helt fantastiskt och jag är helt mållös. En bit av himlen visade sig och jag tror bara det är början. Det är upp till dig att avgöra om du tror att det var Gud eller inte.

När någon frågade Bill Johnson om varför Gud gör såna här manifestationer svarade han bara: "I don't know. But it's pretty cool." Om vi vill ha mer av Gud så måste vi vara ok med saker vi inte förstår.

onsdag 19 oktober 2011

Gobitar från senaste veckorna, en av de starkaste dagarna på skolan och kommande ministry trips

Nu har det varit alltför längesen jag bloggade. Har varit fullt upp och mycket som hänt. Kan ge er några gobitar av det som hänt senaste tiden.

I fredags i kyrkan hände något helt obeskrivligt. Jag var inte där men jag har sett flera gånger på film vad som hände. Det var konferens och John och Carol Arnott från Toronto-rörelsen var här. Plötsligt under gudstjänsten så dyker ett moln av rök fyllt med guld upp. Helt från ingenstans. Guds närvaro gjorde sig påtaglig på ett sätt jag aldrig sett förut. Jag tror bara det här är början för ännu större manifestationer av Guds. Snart kommer vi börja se det utanför kyrkans väggar. Jag har inte klippet personligen men har delat det på min facebook-sida som länk om ni vill se. Om jag lyckas få tag på det så lägger jag upp det här.

För några veckor sedan var jag på retreat på en Ranch några timmar utanför Redding. Det var ett skönt tillfälle att få umgås med varandra i vår Revival Group och även träffa några av de som går första året. Vi hade kvällsmöten varje kväll och en av kvällarna så bad Crystal för de som var plågade av tankar och hon började be i tungor. Det visade sig att hon pratade flytande Zulu och sa: ”God pour out your Spirit on them.” Helt grymt! En av killarna i första året, Blessing, var från Sydafrika och det hade varit mycket som hade varit svårt med att komma hit. Mycket mostånd och han hade lämnat allt. Han blev så grymt uppmuntrad över att höra sitt modersmål talat av en som inte ens kan språket och inte ens vet hur det låter!! Det var bekräftelse av Gud för att han ska vara här. Är det inte intressant att hon bad att vi skulle bli fylld av Helig Ande istället för att be emot tankarna? När vi blir fylld med Guds Ande så finns det inte längre plats för det onda.

Igår hade vi en fantastisk dag i skolan. Gabe och Crystal (som är ansvariga för 2nd year) sa att vi skulle lyssna in Helig Ande till vilket rum i skolan Han sa åt oss individuellt att gå till. I varje rum fanns några ledare och sen så hade vi ministry för varandra medan ledarna tittade på. Det var utan plan och helt Ande-lett. Syftet var att bli utmanad att våga testa saker som man annars inte skulle våga och se vad som händer när Gud får fritt spelrum utan att vi planerar en massa. Någon sjöng en profetisk sång, en annan berättade om något som Gud hade lagt på sitt hjärta. Det fanns ingen agenda utan det var bara vad Gud ville göra i stunden. Det blev snart en fantastisk stund av helande mellan män och kvinnor i rummet där jag var. Vi var kanske 70-80 pers och alla kvinnor ställde sig i mitten med alla män omringade. Sen vrålade alla män det mest gutterala, primitiva vrål över alla kvinnorna. Kvinnorna grät. De sa att de aldrig hade känt sig så beskyddade. Många fler saker hände och det är svårt att beskriva det i ord. Vissa saker går inte att göra rättvisa i skrift utan måste upplevas. Det var en av de starkaste dagarna hittills i år. Sår mellan tjejer och killar läkte. Vi har ibland gjort saker som fört oss längre ifrån varandra istället för närmare varandra och vi behöver verkligen varandra. Kvinnor har något som män inte har och män har något som män inte har. Det är inte tänkt att vi ska klara oss utan varandra. En kvinna som tror på en man kan få honom att lyftas långt bortom sin egen förmåga och därför bör vi som män lyfta upp kvinnorna. Kvinnor bär på intimitet och känslighet på ett helt annat sätt och män på en stabilitet och trygghet. Det var ingenting som gällde specifika personer utan det var mer en kollektiv grej. Något skiftade den dagen och jag kan redan känna hur mycket närmare alla män och kvinnor är varandra. Vi klarar oss inte utan varandra. Önskar jag kunde göra det mer rättvisa i hur jag beskriver det, men det var så starkt och ledare som studenter grät. Män som kvinnor.

Fick nyligen reda på härom dagen att jag blivit antagen som 1 av 4 att resa med Bill Johnson nästa månad!! Kommer att flyga med honom till Springfield, Missouri där han ska hålla i en helandeskola med Randy Clark. Känner mig så grymt ärad att få den möjligheten. Wow. Ser upp till Bill på så många sätt. En verklig hjälte i tron och en av vår tids viktigaste ledare. Ser fram emot att lära från honom och se hur han gör det han gör. Kommer att åka iväg med honom i början av november.

Nästa vecka ska jag på en annan ministry trip. Ska åka till Santa Barbara där med ett team under ledning av Les Coombs. Kommer att bli helt grymt! Det kommer att bli street ministry över Halloween-helgen.

Jag valde 3 ministry trips och blev antagen på 2 av dem. Det är inte alla som får möjlighet att åka så jag känner mig väldigt glad och tacksam. Kommer att se till att blogga om båda resorna. Så mycket annat har hänt i mitt liv. Skulle kunna blogga 10 sidor om varje dag i mitt liv. Gud gör så mycket att jag knappt hinner med. Jag känner mig som världens mest välsignade människa och njuter varje sekund. Det är så fantastiskt att gå 2:a året på alla sätt och vis. Vi är verkligen som en familj efter att ha lärt känna varandra sen i fjol. Har aldrig upplevt något liknande i mitt liv. Saknar alla er vänner därhemma i Sverige!!