söndag 3 april 2011

Livsförvandlande missionsresa till L.A. - del 3

På söndagen var vi i L.A. Expression 58 och ledde söndagsgudstjänsten. De träffas i en gammal teater i Hollywood. En norsk kille i vårt team predikade om "leva utifrån vila istället för prestation" och våra ledare Ben och Joanna pratade också. Vi tog sen en stund och var och en av oss i vårt team profeterade över olika människor i församlingen. Vi stod alla på en rad längst fram och var och en av oss gav några ord till någon som vi såg - vem än det var som Gud lade på ens hjärta. Det kul att se hur alla i teamet hade sånt självförtroende när de gav orden. Många blev så berörda att de började gråta. Det är så kraftfullt när någon, som man vet inte har en aning om något om vem man är eller gör, talar rätt in i en och det stämmer mitt i prick. Det är som att Gud talar direkt till en.
Vi hade även några "kunskapens ord" om olika saker som människor behövde helande för. Flera människor blev helade från olika typer av besvär.


Ben och Joanna

Efter kyrkan åkte vi till en Maroccansk restaurang. De hade egentligen stängt på söndagar men öppnade bara för vår skull eftersom vi var ett stort gäng. Det var god mat med magdansare och hela klabbet haha! En intressant upplevelse...



Joanna, Eric, Jag, Isaiah och Christiann

Jag och Chloë

På måndag hade vi en ledig dag. Våra ledare lade stor tyngpunkt vid att det var viktigt att vi vilade mycket och det var nog klokt att ta en ledig dag i början av vår resa. Vi visste att veckan som låg framför skulle bli intensiv på många sätt. Jag, Ben och några andra valde att ta en "freestyle"-dag så vi tog det lite som det kom. Vi gick runt i Hollywood och njöt av det fina vädret. Vi bad för flera människor och en kille som gick på kryckor med ont i benet (tror det var brutet) blev av med sin smärta. Vi träffade även en ung kille och tjej som vi profeterade över och uppmuntrade och talade om hur värdefulla de var i Guds ögon. En kille i vårt team profeterade över killen om att han hade en business (vilket stämde) och han sa något i stil med: "Gud vill att du ska ha en laptop i den där väskan" och det visade sig att de precis var på väg till hans mormor för att be henne om en laptop! Han blev profeterad över rätt länge och gav oss en kram efteråt.

Jag, Keith, Ben, Louis och Daniel





Vid ett tillfälle träffade vi på en kvinna med en skylt om att jorden skulle gå under om 69 dagar (yikes! så snart?!). Vi stannade och pratade med henne. Jag tänkte att "nu kommer det säkert att bli en intensiv diskussion", men istället för att börja diskutera/argumentera mot henne så började Ben att bara uppmuntra henne. Det totalvände hela atmosfären och hon började öppna upp. Det var ingen tvekan om att denna kvinna älskade Jesus, men hon hade bara hamnat snett och fått saker om bakfoten. Rädsla hade fått alldeles för stor påverkan på henne. Det var så intressant att se hur positiva ord kan vända den mest dömande personen och få henne att lysa upp och framför allt öppna upp! Vi stod och pratade med henne ett tag. Man vinner inte människor genom diskussioner, bara genom kärlek.



Senare framåt seneftermiddagen åkte vi till Santa Monica för att titta på solnedgången.Väldigt vackert. Var en skön känsla att sitta på stranden som man sett i så många filmer. Vi satt där och bara njöt. Perfekt avslutning på dagen.



Jag, Louis, Ben och Kamilah



To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar