söndag 22 april 2012

Missionsresa till Filippinerna, Del 5 - Besök på sjukhus och hos borgmästaren

Torsdag (29/3)

På förmiddagen åkte vi till ett barnhem i Los Banõs. Vi gjorde vårt drama, ballongdjur, ansiktsmålningar och bara lekte med barnen. Alla barnen fick även varsitt kort med ett personligt profetiskt ord. Det värmde verkligen mitt hjärta att vara där. Kändes så bra att få ge barnen kärlek. Det kändes även särskilt viktigt att vara där som man. De flesta som jobbar på barnhemmet (och barnhem överlag) var kvinnor så de får inte alltid tillfälle att interagera och få ta emot kärlek av vuxna män lika mycket. De behöver ju båda.








Vi gick även runt bl.a. några fattiga kvarter och gjorde konst och bad för de som bodde där. Jag och en av mina kompisar såg bl.a. en man bli helad från ryggvärk och min kompis sjöng en profetisk sång för dem som verkligen välsignade dem.

2-timmars helkroppsmassage

Sen var det dags för oss att vila lite. På eftermiddagen hade våra filippinska vänner bokat en massage för oss. Det var ingen massage som helst utan det råkade vara Leif Hetlands (berömd predikant) favoritställe av alla i hela världen! Och han har tydligen varit på 100-tals massageställen under sina resor. Vi fick alla en helkroppsmassage på 2 timmar! Det var helt klart den bästa massage jag någonsin fått. Hade eget rum med dämpad belysning och instrumental lovsångsmusik som spelades i bakgrunden. Hur grymt som helst! Var skönt att få ett break och bara få ta emot efter att ha gett ut så mycket under den senaste veckan.

En del av teamet i väntan på vår massage


Fredag (30/3)

Helande på sjukhus

På fredagsmorgonen drog vi iväg till ett av sjukhusen i Los Banõs. Ledarna i kyrkorna har goda kontakter med de som jobbar där så vi var tillåtna att komma dit för att välsigna människor. Det såg ut som att cirkusen hade kommit dit när vi anlände med alla ballongdjur i högsta hugg haha!
Vi delade sen upp oss i grupper om 2-3 st och med tolkar. Jag gick tillsammans med Estella som var en kvinna i vårt team från Filippinerna så hon kunde tolka åt mig. Jag och hon gick till en avdelning för kvinnor som precis fött barn och återhämtade sig från det. Det var helt fullt i avdelningen och vissa av dem delade säng med varandra för att det inte fanns nog med plats. Vi träffade på 2 kvinnor som förlorat sina barn genom missfall. Vi tröstade dem och bad med dem. En av kvinnorna hade smärta så vi bad för henne och hennes smärta försvann. Jag gav henne ett ballongsvärd som en profetisk symbol av den styrka som Gud gav henne. Lite corny men det kändes rätt. Jag och Estella bad för 6 andra kvinnor som hade smärtor från kejsarsnitt och annat genom deras förlossning. Varenda en vid bad för kände hur deras smärta försvann. En av dem sa:
”Do you want to know the truth? My pain is gone.” En av kvinnorna kände sig yr i huvudet och när vi bad satte hon sig upp och kände sig mycket bättre. Hennes huvud snurrade inte längre. Några av kvinnorna vi bad för låg ned och var helt utslagna men efter att deras smärta försvann började de gå runt i salen. Vi kom sen fram till en kvinna med en cysta på nederdelen av magen vid äggstockarna. Vi bad för henne men inget hände. Jag kände att det var en fråga om oförlåtelse så jag bad Estella fråga henne på filipino om det stämde. Det visade sig att det var en kusin till henne hon behövde förlåta. Hon sa först att hon inte ville förlåta men jag insisterade bestämt men vänligt:
”Du måste förlåta henne. Annars blir du inte fri. Det handlar om dig, inte om henne.” Hon gick med på det. Estella ledde henne i en förlåtelsebön och efter det sa hon att hon kände sig fri och hon inte hade ont längre. Alltid viktigt att gå till roten av ett problem. Är det emotionellt eller andliga orsaker till ens smärta så måste man ta itu med de orsakerna, annars kommer problemet inte att lösas lånsiktigt.
Det var även en massa andra helanden som skedde i de andra grupperna. Har inte ens koll på allt som hände. Bl.a. så stötte en av de andra grupperna på en man som skurit sig i handen rejält för en vecka sen och tappat förmågan att röra handen och hade en smärtnivå på 10 på en skala 1-10. Efter att de bad fick han tillbaka sin rörlighet i handen och all smärta försvann!!

En av våra ledare, Erik

Cirkusen har anlänt


Besök hos borgmästaren

Sen drog vi till regeringsbyggnaden i stan där vi skulle träffa borgmästaren. Vi hade bokat träff med honom. Han hade varit väldigt upptagen så det hade tagit oss några dagar innan vi kunde få tid. När vi kom dit satte vi oss med hela teamet (på ca 15 pers) och väntade på några stolar utanför hans kontor där de som jobbade hade sina kontorsbås. Vi hade borgmästarens personliga assistent som hjälpte oss. En av pastorerna från Los Banõs, pastor Ariel, var med oss och eftersom vi bara satt där och vänade annonserade han till alla de som jobbade i kontoren:
”Hey guys! We are a team of people that have seen many people get healed so if any of you need healing we would love to pray for you.” Någon hade ett word of knowledge för ”back pain” och det visade sig att det var borgmästarens assistent som hade ont där och även i hans axlar. Några av oss bad för honom medan alla de andra som jobbade i kontoren tittade på. Han blev helad och sen brakade lös. Vi gick runt i de olika båsen och bad för alla som behövde. Säkert 10-15 pers blev helade! Det var helt fantastiskt! Som i en film. En av de coolaste grejerna jag varit med om.

Här är en kort video från episoden:


Sen gick vi in till borgmästarens kontor. Där stötte vi på hans son (som förmodligen ska ta över efter borgmästaren). Han skulle egentligen inte ha varit där med p.g.a. av ett gäng sammanträffanden stötta vi ihop med honom. Han frågade. ”who are you and what can I do for you?” Vi gav honom konst, profetiska ord och en av tjejerna sjöng en profetisk sång. Han visade inte så mycket men det verkade som han blev väldigt rörd. Han sa skämtsamt men ändå med allvar: ”I may not show much, but I will go in the back and cry after this.”





Sen kom borgmästaren. Han satte sig på sin kontorsstol som hade ett porträtt av han själv bakom sig. Även han sa: ”so, what can I do for you?” Han verkade väldigt van med att människor bara kom till honom när de var något de ville ha. Men vår ledare Theresa sa bara: ”we just want to honor you and encourage and support you and thank you for what you have done for the city." Han fick en hög med konst, profetiska ord och en av tjejerna i teamet sjöng en profetisk sång över honom som lämnade honom mållös. En av målningarna talade väldigt specifikt om ett projekt han nyligen slutför som hade skett genom en rad märkliga sammanträffanden. Troy, en av killarna i min grupp hade även ett word of knowledge på papper för ryggont, något som borgmästaren hade problem med. Han hade snabbt skrivit ned det när han hört att borgmästaren hade ont där så egentligen kan man inte kalla det för ett word of knowledge. Snarare ett fusk-word of knowledge hehe. Han placerade ritningen på hans rygg och borgmästarens smärta försvann i vilket fall. Borgmästaren var så välsignad att han gav oss alla varsin gåva. Tänk vad uppmuntran och att man hedrar någon kan göra och hur konst verkligen kan öppna dörrar för människor. Fick verkligen se kraften av kreativitet på en helt annan nivå än jag tidigare sett i mitt liv. Fick också se hur mäktigt det är när man ärar/hedrar människor och visar dem sin uppskattning utan agenda. Hade vi kommit in där och börjat predika så hade han nog inte lyssnat särskilt mycket. Borgmästaren sa: ”Come back whenever you want.”





På kvällen hade vi ett så kallat "spiritual spa" för ungdomar. De började med att dansa en Filippinsk dans för oss och de gav oss alla varsin profetisk målning som de gjort på egentillverkade canvas. Sen hade vi nattvard och de sa till oss att vi var familj för dem och de inböjd oss till en förbundsrelation med dem som varar livet ut. Många i teamet var så berörda och grät. Istället för att ta brödet och vinet själv skulle vi mata varandra. Det var en symbolisk handling som för dem stod för: "jag dör hellre än att du går hungrig." Kraftfullt.
Sen hade vi spa med olika stationer för profetiska ord, sång, dans, konst, brother's blessing (vilket jag höll i) och sister's blessing. Brother's blessing är ett sätt där framför allt tjejer kan få inre helande från män som behandlat dem illa och inte visat dem den kärlek de behöver och förtjänar. Sister's blessing är motsatt för killar såklart. Det är väldigt kraftfullt hur mycket helande vi kan få från en person av motsatt kön som vi inte kan få från en av samma. Jag är väldigt passionerad för det och tycker det är så enormt viktigt. Så många bär på sår på det området och längtar efter kärlek från en "bror" eller "syster". En kärlek som inte går över på det romantiska planet. Jag har själv fått sånt inre helande genom vänskap med kvinnor i mitt liv. Det är utan tvekan bland det absolut största och viktigaste jag upplevt på Bethel. Kanske tar och skriver om det någon gång. Har inte nämnt det tidigare i något blogginlägg vad jag kan minnas. Kan inte nog poängtera hur viktigt det är och hur mycket längre vi behöver komma på det området, men rädsla håller oss tillbaka.
Blev väldigt imponerad av 18-åriga tjejer som kom fram och ville bli andliga mödrar och ville att jag skulle be att Gud skulle föra ihop dem med en yngre tjej som de kunde få investera i. Otroligt moget att tänka i de banorna redan som 18-åring. Det har jag aldrig stött på tidigare.




Sista delen av resan kommer snart....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar