lördag 23 oktober 2010

Intimitet med Gud och sex & relationer

Det har varit en riktigt intensiv vecka. Gud gör mycket saker inom mig just nu och det är ganska uttröttande fast på ett bra sätt =).
Jag kan ofta känna att det är svårt att veta vad jag ska skriva på denna blogg. Det händer ofta så mycket under en enda dag att det är svårt att välja ut vad jag ska skriva om. Gud visar hela tiden nya saker så det är svårt att komprimera ned det. Ska i alla fall göra mitt bästa med att försöka uppdatera bloggen oftare, men med kanske kortare inlägg ibland.

Igår ledde vi lovsång i skolan med team 4. Kändes fantastiskt! Våra hjärtan är verkligen connectade med varandra och det känns när vi leder lovsång ihop. Vårt officiella namn är "team snuggle" för alla tycker väldigt mycket om att kramas och gosa med varandra. Har aldrig varit på en plats där människor visar så mycket omtanke genom fysisk beröring. Särskilt killarna. Händer ofta att man sitter brevid någon killkompis och så börjar han stryka en på ryggen. I love it! Många (särskilt killar) tror jag känner sig obekväma med det, men jag tycker det är väldigt befriande! Jag tror det är så viktigt för killar att ha intimitet med varandra. Det är inget konstigt.
Bill pratade också en stund om hur viktigt det är att ständigt gå till Gud om någonting besvärar en för bara Han kan ge en frid och den kärlek man behöver. Har ofta varit med om att Gud totalt vänt mina känslor från negativa till positiva bara genom att spendera en stund med Honom. Ibland räcker det med bara 5 minuter.
Han pratade också lite om politik. Ett sak som stod ut som han sa var:
"Problemet i världen idag är att vi är att vi bryr oss mer om våra rättigheter än vilket ansvar vi har." Tycker det var spot-on!!! Vi måste börja ta ansvar för att de saker vi väljer att göra och säga faktiskt påverkar andra människor istället för att fokusera på vad vi har rätt till att göra!

Kris Vallotton har också pratat om sex och relationer denna veckan på ett väldigt öppet och humoristiskt sätt. Hans humor går ofta över gränsen men han kommer undan med det på något sätt som bara han kan. Många grejer som han säger är sånt som många inte skulle våga ta upp i kyrkan och jag har hört att det bara kommer bli värre :). Ofta när han sagt något tänker man: "sa han just det där?" =D. Men faktum är att Bibeln inte alls skäms för sexualitet. Tvärtom. Läs boken "höga visan" i Bibeln så får ni se. Han pratade också om oskuld genom en lång berättelse om en pojke som verkligen berörde mig. Det handlade om hur han kämpade för att behålla sin oskuld. "The value in your virginity lies in the blood, sweat and tears it takes to get i from the battlefield to the wedding night. Everyone can give away something expensive, but only he who truly knows sacrifice can give away something valuable."
Han pratade också om att återställa det som var förlorat för de som redan gett bort sin oskuld.
Det är säkert många (på Bethel och andra ställen) som känner skuld och skam på det området, men Gud vill ta bort alla de känslorna. Han kan göra allting helt och "pure" igen, även om du gett bort din oskuld. Det är fantastiskt hur Gud kan göra saker hela igen, oavsett vilka misstag vi gjort! Guds nåd och förlåtelse räcker så gå inte och bär på skuldkänslor! Han kan kan återställa din "purity" och du kan ha någonting att ge din fru/man på bröllopsnatten! (hittar inget bra ord på svenska för "purity". "renhet"? hmm... har inte riktigt samma klang =) )

Det som definitivt är det största temat här är intimitet med Gud. Det är därifrån vi hämtar all vår energi och styrka. De genombrott man har i sin personliga relation med Gud när man är helt ensam med Honom är de som kommer att påverka allt annat man gör i livet. Det räcker inte att gå till kyrkan och spendera tid med andra kristna (även om det såklart är värdefullt). Man måste ta sig tid för sin personliga relation till Gud när ingen annan med. Bara du och Honom. Man kan inte jobba för kärlek utan man måste jobba från kärlek. Om man inte spenderar tid med den Helige Ande och låtar Han fylla en med sin kärlek så har man inte lika mycket att ge till andra människor. Tänk själv, när har man som mest kärlek att ge andra människor? När man är deprimerad eller när man känner sig älskad? Man kan bara ge av den kärlek man själv fått och Gud är kärleken personifierad så Han är den största källan där man kan hämta det. Många kristna inser inte det så det är därför det finns så många dömande kristna som inte direkt är kända för sin kärlek till andra människor. Men Gud vill ändra på det!
Så för mig är varje dag en resa i att komma närmare i intimitet med Gud och det blir bara bättre och bättre för varje dag kan jag lova =).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar