onsdag 7 september 2011

Första skoldagen

Då var första skoldagen för 2nd year över. Vi hade "registration" på morgonen där vi fick reda på vilken Revival Group vi hamnat i år. I år har jag Crystal Stiles som Revival Group pastor. En ung kvinna i 30-årsåldern som var 1st year pastor i fjol så jag känner henne lite grann. Känns jättebra att vara i hennes grupp. Tror vi kommer att konnekta bra. Alla fick varsitt profetiskt ord som någon av de som är "interns" hade gjort. Spot-on profetiskt ord helt igenom! De vet förmodligen inte att Tapper betyder "brave" haha. Sen har jag också valt AMTn (dvs valbar kurs) "anatomy of a catalyst" så det är lustigt att just ordet "catalyst" kom med :)



Sen fortsatte dagen med typ 100 kramar och kära återseenden. Tycker verkligen om hur mycket man uttrycker känslor för varandra här. Det är jag till 100%. En tjejkompis sa för någon dag sen: "the men here love each other well" och jag har faktiskt inte sett män uttrycka sin kärlek för varandra så fritt någon annanstans. Väldigt kul att se alla jag inte sett sen i Maj, men också väldigt intensivt så jag var helt slut efteråt. Kul att se att så många har växt över sommaren. Vissa av de som man märkte kämpade med självförtroende eller annat har förändrats över sommaren. Det är som att det vi fått under första året har fått sätta sig och man ser tydligt förändringen i deras ögon. Var flera som inte trodde att de skulle kunna gå andra året, men fick deras skolavgift betalad i sista stunden. En kompis till mig trodde inte att hon skulle kunna gå och hade gett upp hoppet helt, men igår var det någon (anonym tror jag) som betalade hennes avgift på typ 1500 dollar!

Sen berättade Gabe Valenzuela som är ansvarig för 2nd year vad det förväntar sig av oss. Han tog upp några punkter och berättade om det:
We will love you...
We will lead you...
We will confront you...
We will encourage you...
We won't baby you...
We expect you to fail...
We expect you to learn...
We expect you to serve...
We expect you to sacrifice...
We expect you to take responsibility...
We expect you to grow
- if you're gonna grow you need to learn how be uncomfortable.



Sen hade vi en timmes lovsång med Jeremy Riddle och Kristine DiMarco. Min polare Graham lirade trummor. Han är sjukt grym. Lovsången var annorlunda nu än första gången under 1st year eftersom att vi nu känner varandra och är en familj. Det är en viss typ av lovsång som bara infinner sig när man är en stor familj och känner varandra och har gått igenom saker tillsammans. "Lovsång har väldigt lite med musik att göra" som en god vän till mig i Sverige sa.

Bill Johnson och Kris Vallotton snackade sen i ca 1.5 timmar var och svarade på frågor. Man märkte att det är en helt annan dynamik under andra året. Bill och Kris är mer öppna och anförtror oss saker de nog inte skulle säga var som helst. De är också mer sårbara och väldigt öppna med var i deras personliga process de är För de är båda medvetna om att de inte har alla svar, men vi lär oss tillsammans.

Kris dök direkt in på undervisningen och pratade om Herrens bön och kulturell transformation. Han berättade om en person som ringt upp honom och pratat om "den sista tiden". Många kristna idag sitter och väntar på den sista tiden och tror att djävulen kommer att regera innan slutat kommer. De baserar det på saker som står i Uppenbarelseboken. Kris sa: "I have a hard time embracing an eschatology that empowers a devil who was disempowerd and defeated on the cross". För oavsett vad vi tror om sista tiden så kan vi inte bara ta bort det faktum att djävulens makt försvann efter korset. Det här är något vi kommer att gå igenom mer under året. Guds vilja är för himmelriket att komma ned på jorden: "låt din vilja ske, på jorden så som i himlen."

Bill pratade om Guds närvaro och hur det känns och upplevs olika för alla. Det är viktigt att inte jämföra sig med andra utan att lägga märke till vad som händer med just dig. Gud har många sätt för att röra vi oss på. Vi hade också frågor och svar med honom och Bill bjöd på hans djupa insikt över saker och ting. Hans undervisning är alltid så otroligt djup.
"We need trust more than answers. The ability to trust God for things we don't understand is what qualifies us for the answer." 

Nu är det snart dags för dag 2 :) ....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar